La 30 de ani, mulți sportivi se gândesc deja la retragerea din activitate.

Mircea Alexandru Jecan (sursa foto Facebook Con Avraam)

Nu este și cazul tenismenului român Mircea Alexandru Jecan, sportiv care acum, la 30 de ani, începe să bifeze cele mai bune rezultate ale carierei.

A câștigat deja două turnee de dublu în 2018, alături de Vasile Antonescu, a jucat semifinale de simplu la Curtea de Argeș și la Albinea (Italia), iar miercuri s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de 25.000 de dolari de la Santa Margherita (Italia), asta deși a trecut prin calificări pentru a prinde tabloul principal.

Jecan l-a învins miercuri pe englezul Toby Martin, un alt jucător venit din calificări, dar un sportiv care a fost pe locul 641 mondial, asta în condițiile în care Mircea nu a trecut de bariera locului 768.

A fost 6-7, 6-3, 6-3, la capătul unui meci maraton de trei ore și 11 minute și în care românul a trebuit să tragă din greu pentru a anula cei șase ași ai englezului.

Însă marele succes al românului a venit cu o zi înainte, marți, când, în primul tur, l-a învins, cu 6-3, 6-7, 6-3, pe brazilianul Bruno Sant’Anna, favorit 4 și fost locul 337 mondial.

Următorul adversar al lui Jecan este italianul Marco Bortolotti, favorit 6 și fost locul 355 mondial. Bortolotti l-a învins miercuri, în optimi, pe italianul Georg Winkler, 6-2, 6-3, dar s-a întrebuințat mai mult în primul tur, când l-a învins, cu 7-6, 7-5, pe românul Bogdan Apostol.

Mircea Alexandru Jecan este singurul român rămas în competiția de simplu de la Santa Margherita, Nicolae Frunză părăsind și el turneul după ce a abandonat în confruntarea cu italianul Riccardo Bonadio, al treilea favorit al competiției.

La dublu avem două echipe din România ajunse în faza sferturilor de finală, culmea ambele calificându-se grație unor abandonuri.

Vladimir Filip și Teodor Marin au profitat de retragerea bosniacului Nerman Fatic și a croatului Duje Kekez, iar Vlad Cornea și același Mircea Jecan au profitat de abandonul echipei alcătuite din italianul Dante Gennaro și brazilianul Jordan Correia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version