Viața unui tenismen apune în general după 30 de ani, iar după 35 de ani cei mai mulți dintre jucători încep să se înscrie în campionatul pentru veterani, dar elvețianul Roger Federer continuă să sfideze normalitatea.

Deși mulți se grăbeau să îi cânte prohodul, la aproape 36 de ani Roger Federer a scris o nouă pagină din istoria tenisului la Wimbledon.

A câștigat pentru a opta oară în carieră turneul londonez și nu a făcut oricum ci a reușit să devină campion fără set pierdut, devenind doar al doilea tenismen din istorie care reușește acest lucru.

La 41 de ani de la succesul lui Bjorn Borg, din 1976, Federer a reușit să câștige Wimbledon-ul fără set pierdut, elvețianul depășindu-l în finală pe croatul Marin Cilic, scor 6-3, 6-1, 6-4.

Meciul a curs într-o singură direcție, mai ales că Cilic a solicitat intervenția medicului l-a mijlocul setului al doilea și a încheiat disputa în lacrimi mai degrabă de durere decât de supărare.

Iar minunea Federer nu pare să se încheie aici. Gentleman ca de obicei, elvețianul a anunțat deja că anul viitor se va prezenta din nou la startul turneului pentru a-și apăra trofeul cucerit anul acesta.

Între timp, panoplia elvețianului a ajuns la 19 turnee de Grand Slam câștigate la simplu, trofee puse lângă cele cucerite la Turneul Campionilor sau la Jocurile Olimpice.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version