Marius Copil s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului masculin de tenis de la Sofia (Bulgaria), competiție dotată cu premii în valoare de aproape 600.000 de euro.

Sportivul nostru a trecut fără drept de apel, scor 6-2, 6-2, de slovenul Blaz Kavcic, după un meci care a durat doar 68 de minute.

A fost al doilea meci la rând în care Copil și-a spulberat adversarul grație unui serviciu năucitor. Românul l-a bombardat pe Kavcic, 12-0 la ași, și nu și-a pierdut serviciul în niciun game.

Copil și-a asigurat 45 de puncte ATP și un cec în valoare de 14.535 de euro, iar în sferturi va da piept cu un jucător împotriva căruia trebuia să joace și în Cupa Davis, la sfârșitul săptămânii trecute, dacă adversarul nu spunea “pas” confruntării dintre România și Luxemburg.

Concret, Marius Copil dă piept cu luxemburghezul Gilles Muller (locul 28 mondial și cap de serie numărul 3 la Sofia). Românul poate profita de forma slabă a adversarului. Muller a trecut greu în optimi de italianul Andreas Seppi (locul 77 mondial), scor 4-6, 7-6, 7-6, după un meci de două ore și 36 de minute și în care totuși Muller a servit nu mai puțin de 23 de ași.

Victoria lui Copil nu a fost singurul rezultat remarcabil obținut joi de tenismenii români. Raluca Șerban, cap de serie numărul 1, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului feminin de tenis din Antalya (Turcia), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Raluca Șerban (20 de ani, locul 386 mondial) a trecut, scor 6-2, 6-3, de olandeza Judith Visscher, jucătoare venită din calificări, și o va înfrunta pe turcoaica Melis Sezer (24 de ani, fostă locul 336 mondial și o jucătoare care a câștigat de-a lungul timpului numeroase turnee ITF în special în țara natală).

Laura Andrei, cap de serie numărul 5, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului feminin de tenis de la Sharm El Sheikh (Egipt), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Laura Andrei (29 de ani, locul 486 mondial) a trecut, scor 7-5, 6-4, de elvețianca Arlinda Rushiti și va evolua în sferturi împotriva principalei favorite, rusoaica Anna Morgina (26 de ani, fostă locul 316 mondial și o sportivă specialistă în turneele din Egipt în condițiile în care a câștigat nu mai puțin de 10 turnee de simplu la Sharm El Sheikh, în ultimii ani).

Elena Gabriela Ruse, cap de serie numărul 4, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului feminin de tenis de la Grenoble (Franța), competiție dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

Sportiva noastră (20 de ani, locul 231 mondial) a trecut, cu 6-4, 5-7, 6-2, de franțuzoaica Harmony Tan și va evolua în sferturi împotriva unei alte franțuzoaice, indiferent că vorbim de Lou Brouleau, wildcard, sau Sherazad Reix, favorita numărul 7.

La masculin, pe lângă Marius Copil, onoarea a fost salvată de echipa alcătuită din Vasile Antonescu și Patrick Grigoriu. Cei doi, favoriți 2, s-au calificat în semifinalele turneului de dublu masculin din Antalya, după ce i-au surclasat, cu 6-2, 6-0, pe columbienii Sergio Luis Hernandez Ramirez și Alejandro Hoyos Franco.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version