Marius Copil, singurul tenismen român care mai ţine sus steagul în proba de simplu, s-a calificat, luni, în turul al doilea al turneului de la Madrid.

Ajuns pe tabloul principal graţie unui wild-card, Copil a avut şansa să dea piept, în primul tur, cu un jucător de calibrul său, spaniolul Guillermo Garcia Lopez, de asemenea tenismen ajuns pe tabloul principal graţie unui wild-card.

A rezultat un meci deosebit, în care cei doi jucători şi-au împărţit perioadele de dominare, în cele din urmă micile detalii făcând diferenţa.

Copil s-a impus greu, după două ore şi 52 de minute de joc, scor 7-6, 4-6, 7-6, diferenţa efectivă dintre cei doi jucători fiind de doar patru puncte, 119-115.

Copil a câştigat duelul aşilor, 10-9, şi a comis mai puţine duble-greşeli, 3-7, obţinând un succes care îi asigură 35.855 de euro şi 45 de puncte ATP.

Însă cel mai important este faptul că succesul de luni îi asigură lui Copil posibilitatea de a-şi măsura forţele, în turul al doilea, cu britanicul Andy Murray, nimeni altul decât liderul ierarhiei mondiale.

Va fi prima întâlnire dintre cei doi jucători, iar Copil este convins că suprafaţa de joc îi va permite să-şi vândă scump pielea împotriva tenismenului care anul trecut a jucat finala la Madrid, pierdută în faţa lui Novak Djokovic, iar în 2015 s-a impus în competiţia din capitala Spaniei, graţie unui succes obţinut împotriva lui Rafael Nadal.

Marius Copil a fost singurul român implicat în meciurile de simplu de luni, de la Madrid, dar Sorana Cîrstea, Simona Halep şi Irina Begu vor juca marţi în turul al doilea al turneului feminin.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version