Mihaela Buzărnescu, locul 37 mondial, este pe punctul de a obține unul dintre cele mai bune rezultate din carieră.

Sportiva noastră s-a calificat, joi, în semifinalele turneului feminin de tenis de la Praga (Cehia), competiție dotată cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

Mihaela a avut nevoie de doar 84 de minute pentru a trece, cu 6-2, 6-3, de Kristyna Plișkova, din Cehia, locul 74 mondial și sora geamănă a mult mai celebrei Karolina Plișkova.

Mihaela și-a asigurat un cec în valoare de 11.300 de dolari și 110 puncte WTA care o ajută să se apropie cu pași mari de topul celor mai bune 30 de jucătoare ale lumii.

În semifinale, românca ar urma să dea piept cu învingătoarea din ultimul meci din sferturi, respectiv cu australianca Samantha Stosur, locul 57 mondial, fostă campioană la US Open în 2011, sau cu Camila Giorgi, din Italia, locul 58 mondial, sportivă care a câștigat șase turnee de-a lungul carierei, dar care a bifat ultimul mare succes acum trei ani, când s-a impus în finala de la Hertogenbosch (Olanda).

Mihaela Buzărnescu nu este singura sportivă din România care obține un rezultat mare în această săptămână, în turnee de tenis.

Loredana Roșca (21 de ani, locul 984 mondial) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului feminin de tenis de la Hammamet (Tunisia), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Loredana a surclasat-o, 6-0, 6-3, pe franțuzoaica Lou Brouleau, cap de serie numărul 8, și va juca pentru calificarea în semifinale împotriva lui Guiomar Maristany Zuleta de Reales, din Spania, principala favorită a competiției.

Raluca Șerban (20 de ani, locul 333 mondial) s-a calificat în semifinale atât la simplu, cât și la dublu la turneul feminin de tenis de la Balaton (Ungaria), competiție dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

La simplu, Raluca Șerban a trecut, în sferturi, de Miriam Bulgaru, 6-3, 2-6, 6-4, și va juca cu Katharina Hobgarski, din Germania, favorită 8 și fostă locul 219 mondial.

La dublu, Raluca Șerban și unguroaica Anna Bondar sunt favorite 4 și joacă în semifinale cu favoritele 2, rusoaica Amina Anshba și sud-africanca Chanel Simmonds.

Andreea Roșca (19 ani, locul 347 mondial) joacă în sferturi la Tbilisi (Georgia), turneu de 25.000 de dolari, cu Bojana Jovanovski Petrovic (Serbia), jucătoare care, în 2014, era pe locul 32 mondial.

Deja veterana Monica Niculescu joacă în sferturile de finală ale challengerului de 100.000 de dolari de la Khimki (Rusia) cu sârboaica Ivana Jorovic, a opta favorită a competiției.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version