Mihaela Buzărnescu, poate cea mai în formă jucătoare de tenis din România, a părăsit încă din primul tur Australian Open, primul Grand Slam de tenis al anului.

Sportiva noastră a avut ghinionul să dea piept, încă din primul tur, cu Caroline Wozniacki, din Danemarca, a doua jucătoare a lumii la momentul actual.

Mihaela a luptat eroic, a reușit câteva lovituri năucitoare, dar a și greșit enorm de mult, văzându-se astfel că încă resimte lipsa unor meciuri jucate la cel mai înalt nivel.

Mult mai eficientă, Wozniacki s-a impus clar, scor 6-2, 6-3, după un meci care a durat 71 de minute. Mihaela rămâne cu 50.000 de dolari și 10 puncte WTA, dar sunt puncte care i se adaugă la zestrea acumulată până acum, în condițiile în care a lipsit de la ediția de anul trecut.

Din păcate, pe lângă Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu, listă de români eliminați încă din primul tur continuă cu Marius Copil, singurul reprezentant al nostru pe tabloul principal de simplu masculin.

Copil nu a avut nicio șansă în fața francezului Gilles Simon, care s-a impus, scor 7-5, 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat 123 de minute și în care românul a pus probleme reale doar în primul set.

Marți, tot în primul tur, avem Sorana Cîrstea – Zarina Diyas, Simona Halep – Destanee Aiava și Ana Bogdan – Kristina Mladenovic.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version