Mihaela Buzărnescu și-a continuat parcursul excelent pe iarbă cu o nouă victorie de senzație obținută marți, în turneul feminin de tenis de la Eastbourne (Marea Britanie), competiție dotată cu premii în valoare de 918.000 de dolari.

Mihaela a făcut o nouă demonstrație de forță fizică și mentală și a revenit de la 0-1 la seturi pentru a se impune, cu 3-6, 7-6, 6-3, în confruntarea cu olandeza Kiki Bertens, locul 20 mondial și favorită 12 la Eastbourne.

Mihaela a început bine meciul, a avut 2-0 și 3-1 în primul set, dar a început să comită greșeli și practic i-a făcut setul cadou olandezei. Momentul dificil a continuat și în setul al doilea, când olandeza a condus cu 5-2 și urma să servească pentru meci.

A fost însă momentul în care sportiva noastră și-a dat seama că nu mai are ce pierde și a început să dea bine drumul la braț și să-și alerge adversara dintr-un colț într-altul.

S-a făcut rapid 6-5 pentru Mihaela, care a avut și minge de set pe serviciul adversarei, dar nu a reușit să finalizeze. În tiebreak, cele două sportive au mers aproape cap la cap până la 5-4 pentru Mihaela. A fost momentul decisiv al meciului, românca reușind un minibreak, iar apoi punând capăt disputei cu propriul serviciu.

În setul decisiv, Bertens a acuzat din plin șocul ratării victoriei în două seturi. A început să lovească mult în afara terenului astfel că pentru Mihaela a mai fost doar o simplă formalitate adjudecarea victoriei.

Succesul de marți îi asigură sportivei noastre 55 de puncte WTA și un cec în valoare de 11.140 de dolari. Însă din optimi situația Mihaelei se complică pentru că ea va da piept cu nimeni alta decât Jelena Ostapenko, din Letonia, a cincea favorită a competiției și ocupanta locului 12 mondial.

Ostapenko este în mare formă, 6-3, 7-5 cu Kaia Kanepi, din Estonia, în turul al doilea, și dornică de revanșă, după ce Mihaela a învins-o cu 6-1, 6-3, la Doha, în singurul meci direct de până acum.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version