Mihaela Buzărnescu își continuă parcursul foarte bun din ultimele luni, iar marți a obținut calificarea în optimile de finală ale turneului feminin de tenis de la Budapesta (Ungaria), competiție dotată cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

Mihaela, locul 39 mondial, a obținut a șaptea victorie din ultimele nouă meciuri oficiale reușind să o învingă, scor 7-6, 6-1, pe Lara Arruabarrena, din Spania, locul 82 mondial.

Diferența s-a făcut, practic, în primul set. Mihaela a avut 3-1 și 4-2, dar nu a reușit să profite de avantaj. În schimb, iberica a servit pentru câștigarea setului la 6-5.

Sportiva noastră a revenit, a dus meciul în tiebreak, a controlat jocul în prelungiri și și-a adjudecat tiebreak-ul cu 7-5.

Lovită moral, Lara Arruabarrena a fost de nerecunoscut în actul al doilea, astfel că Buzărnescu s-a impus, cu 7-6, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 50 de minute.

Mihaela și-a adjudecat 30 de puncte WTA și un cec în valoare de 3.400 de dolari, iar optimi va da piept cu belgianca Alison Van Uytvanck, care a trecut, 6-3, 6-2, de franțuzoaica Oceane Dodin.

Mihaela și Alison Van Uytvanck (locul 80 mondial) s-au mai întâlnit o singură dată, anul trecut, la Poitiers, românca impunându-se clar, 6-4, 6-2, în 83 de minute.

Marți, într-un alt meci din primul al turneului de la Budapesta, Sorana Cîrstea (cap de serie numărul 4 și locul 36 mondial) dă piept cu Viktoria Kuzmova, din Slovacia, locul 121 mondial și o jucătoare care a ajuns pe tabloul principal din postura de lucky-looser.

Miercuri se joacă și meciul dintre Monica Niculescu și belgianca Kirsten Flipken, tot din faza 16-imilor de finală.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version