Mihaela Buzărnescu, una dintre cele mai în formă jucătoare de tenis din România, s-a calificat, duminică, în optimile de finală ale turneului feminin de tenis de la Hobart (Australia), competiţie dotată cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

Sportiva noastră a confirmat evoluţiile remarcabile din a doua jumătate a sezonului trecut şi a obţinut, la Hobart, o victorie spectaculoasă, 6-2, 6-4, cu franţuzoaica Alize Cornet, a patra favorită a competiţiei şi locul 38 mondial.

Mihaela s-a adaptat mai bine la condiţiile de joc şi nu i-a lăsat nicio şansă adversarei. Ajunsă la aproape 30 de ani, Mihaela a demonstrat, încă o dată, că este într-un moment al carierei în care şi-a dat seama că orice meci poate fi ultimul, iar atunci nu-i mai rămâne decât să se bucure de joc.

Astfel, ea a scăpat de presiune şi a început să bifeze rezultate din ce în ce mai bune care o apropie de primele 50 de jucătoare ale lumii.

La Hobart, Mihaela a trecut în 86 de minute de Cornet şi şi-a asigurat 3.400 de dolari şi 30 de puncte WTA. În optimi o va înfrunta pe învingătoarea dintre belgianca Alison Van Uytvanck, jucătoare venită din calificări, şi nemţoaica Anna Lena Friedsam.

Alte trei jucătoare din România sunt calificate pe tabloul principal de la Hobart, dar se vor afla în jumătatea de jos a tabloului.

Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 3, dă piept, în primul tur, cu britanica Heather Watson, jucătoare venită din calificări. Cele două jucătoare s-au mai înfruntat de trei ori până acum, iar britanica are 2-1 la victorii în meciuri directe.

Totuşi, Sorana a câştigat clar ultimul meci, la US Open, în 2014, când a fost 6-1, 6-1 pentru româncă.

După ce a jucat la Shenzhen, în China, o semifinală împotriva Simonei Halep, Irina Begu va evolua la Hobart, în primul tur, chiar împotriva Monicăi Niculescu.

Dacă Irina este cap de serie numărul şase, Monica a jucat în calificări pentru a ajunge pe tabloul principal. Şi a făcut-o foarte bine, învingând-o în ultimul tur, duminică, pe rusoaica Alla Kudriavţeva, scor 6-0, 6-4.

Culmea este că avem duel românesc şi în proba de dublu de la Hobart. Raluca Olaru şi ucraineanca Olga Savchuk, principalele favorite, vor da piept, în primul tur, cu Mihaela Buzărnescu şi argentinianca Maria Irigoyen.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version