Joi a devenit clar că turneul feminin de tenis de 15.000 de dolari de la Focșani va fi o afacere 100% românească.

sursa foto tenisite.info

Pentru că patru reprezentante ale țării noastre s-au calificat în semifinale. Două dintre acestea, Miriam Bulgaru și Andreea Mitu, se vor înfrunta în semifinale într-o reeditare a finalei turneului de săptămâna trecută de la Curtea de Argeș.

Atunci s-a impus Miriam Bulgaru, sportivă care, la 19 ani și ocupanta locului 437 mondial, reprezintă una dintre marile speranțe ale tenisului feminin românesc.

A fost 6-4, 7-5 pentru Miriam, dar Andreea este gata să-și ia revanșa, bazându-se în special pe plusul de experiență care a dus-o până pe locul 68 mondial înainte să devină mămică.

Cele două sportive au defilat joi în sferturi. Miriam a trecut, scor 6-3, 6-3, de Alexandra Damaschin, jucătoare venită din calificări și care, la 27 de ani, încearcă să-și revitalizeze cariera după ani buni în care a fost măcinată de accidentări și probleme medicale.

Andreea Mitu s-a impus, cu 6-4, 6-1, în fața Arinei Gabriela Vasilescu, 21 de ani, locul 891 mondial. Parcursul de până acum o recomandă pe Andreea drept favorită în disputa cu Miriam Bulgaru.

Favorita 1 a pierdut un set în primul tur, cu Selma Cadar, în timp ce Andreea Mitu nu numai că nu a cedat vreun set, dar are și o medie de sub cinci game-uri pierdute pe meci.

În a doua semifinală de la Focșani se înfruntă favoritele 2 și 3, Oana Simion, respectiv Irina Fetecău. Cele două au avut în sferturi meciuri diametrale opuse.

Oana Simion, 22 de ani, locul 460 mondial, s-a chinuit trei ore și 42 de minute pentru a se impune, scor 1-6, 7-6, 6-4, în confruntarea cu italianca Bianca Turati, a șasea favorită a competiției, o sportivă de 21 de ani și care abia a revenit în topul celor mai bune 1.000 de jucătoare ale lumii după ce, în 2015, a fost locul 462 mondial.

Irina Fetecău, 22 de ani, locul 456 mondial, a măcelărit-o pe argentinianca Eugenia Ganga, 19 ani, locul 1.100 mondial. A fost 6-0, 6-0, după un meci de 48 de minute și în care Ganga a făcut doar 15 puncte.

Până la semifinalele de simplu, de vineri, joi seara se joacă semifinalele de dublu. Favoritele 3, englezoaica Soumeya Anane și nemțoaica Julia Kimmelmann joacă cu Andreea Mitu și Oana Simion, iar favoritele 4, Selma Cadar și rusoaica Anastasia Kharitonova, joacă cu surorile italience Anna și Bianca Turati.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version