Echipa de FED CUP a României dă piept cu formaţia similară a Belgiei în acest weekend, la Bucureşti, în primul tur al Grupei Mondiale II.

romania

România a retrogradat anul trecut din Grupa Mondială I, după ce a pierdut clar, la Cluj, 1-4, meciul de baraj cu Germania. Acum, formaţia noastră trebuie să treacă de Belgia pentru a ajunge din nou la baraj, însă misiunea este una extrem de dificilă.

Deşi nu au nicio jucătoare între primele 60 de tenismene ale lumii, belgiencele au creat de obicei mari probleme sportivelor noastre în special graţie tenisului în forţă practicat de Yanina Wickmayer sau Kirsten Flipkens.

Vineri a avut loc la tragerea la sorţi pentru partidele din weekend. Sâmbătă, de la ora 13.00, avem Monica Niculescu – Kirsten Flipkens şi Sorana Cîrstea – Yanina Wickmayer. Duminică, de la ora 13.00, avem Monica Niculescu – Yanina Wickmayer şi Sorana Cîrstea – Kirsten Flipkens.

În cazul în care partida este la egalitate după patru meciuri, 2-2, duminică seara se va disputa şi un meci de dublu pentru departajare.

Prezente la tragerea la sorţi, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea au recunoscut avantajul oaspetelor la nivel de forţă şi agresivitate, dar tenismenele noastre sunt convinse că vor da lovitura mizând în special pe aportul publicului.

Învingătoarea merge la barajul pentru rămânere-promovare în Grupa Mondială 1, baraj care se va disputa spre sfârşitul lunii aprilie. Dacă bate pe Belgia, România va da piept cu una dintre Cehia sau Spania, Germania sau SUA, Belarus sau Olanda şi Elveţia sau Franţa pentru promovarea în Grupa Mondială I.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version