Există un semn care arată că jucătoarele de tenis din România trebuie să treacă de prima tinerețe sportivă pentru a obține cele mai bune rezultate.

După ce Mihaela Buzărnescu a reînceput, la 29 de ani, ascensiunea către elită tenisului mondial feminin, iar Laura Andrei a câștigat, la 29 de ani, turneul de la Sharm El Sheikh, iată că Monica Niculescu a reușit, la chiar 30 de ani, cea mai importantă victorie a carierei.

Jucătoarea noastră s-a calificat în turul al doilea al turneului feminin de tenis de la Doha (Qatar), competiție dotată cu premii în valoare de aproape 3,3 milioane de dolari, după ce a revenit de la 0-1 la seturi și a bătut-o pe nimeni alta decât Maria Șarapova.

Rusoaica a început meciul în forță, cum ne-a obișnuit, și părea că meciul va curge, cum toată lumea se aștepta, într-o singură direcție.

A fost 2-0 pentru Șarapova, dar în finalul setului jocul Mariei a început să dea rateuri. Iar rusoaica s-a chinuit serios înainte de a-și adjudeca actul, cu 6-4.

A fost momentul în care două lucruri s-au întâmplat. Monica și-a dat seama că totuși rusoaica mai mult țipă decât să lovească în forță, deci punctele sale nu sunt chiar atât de violente și greu de returnat. În plus, s-a văzut cât contează faptul că Monica a avut două meciuri de încălzire, în calificări, și a avut timp să-și regleze jocul, spre deosebire de Șarapova, care a jucat primul meci după o pauză mai lungă.

Monica a preluat pentru prima dată conducerea la 2-1 în setul II, dar a urmat o dispută în care ambele jucătoare au alternat punctele bune cu cele mai puțin bune.

Totuși, jucătoarea noastră s-a apărat remarcabil și a echilibrat situația de pe tabelă, adjudecându-și setul al doilea cu 6-4.

În decisiv, Șarapova și-a pierdut cumpătul, a început să greșească tot mai mult, iar Monica a profitat din plin. După două break-uri, câte unul de fiecare parte, Monica și-a făcut prima serviciul și nu a mai cedat inițiativa până la final.

A fost 4-6, 6-4, 6-3 pentru sportiva noastră, la capătul unui meci care a durat două ore și 41 de minute și în care Șarapova a comis 11 duble greșeli, a avut doar 62% procentaj pe primul serviciu și, în general, a făcut numeroase cadouri, spre bucuria noastră.

Monica Niculescu își trece în cont cea mai importantă victorie din carieră, dar și un succes care îi asigură 17.325 de dolari și 90 de puncte WTA.

Monica însă nu are prea mult timp la dispoziție pentru a se bucura de această victorie. Ea ar putea avea un adversar extrem de greu în 16-imi, Magdalena Rybarikova, slovaca, a 14-a favorită a competiției, fiind cotată drept mare favorită în disputa din primul tur cu Fatma Al Nabhani, din Oman.

Rybarikova are patru titluri WTA în carieră și ocupă locul 18 mondial, cea mai bună clasare a carierei, semn că este în formă maximă.

Totuși, un succes cu Șarapova trebuie să-i dea un mare plus de moral Monicăi, mai ales că jucătoarea noastră are 4-3 la victorii în meciuri directe jucate împotriva Magdalenei Rybarikova.

Monica s-a impus cu 6-3, 6-4 la Ain Alsoukhna, în 2005, cu 7-5, 6-1, la Wimbledon, în 2007, cu 1-6, 6-3, 6-4 la Wimbledon, în 2008, și cu 6-2, 6-0 la Hobart, în 2014.

Rybarikova a bătut-o pe româncă la Hechingen, în 2005, 6-3, 6-4, la Poitiers, în 2010, 2-6, 6-1, 6-4, și la Wimbledon, anul trecut, 6-4, 6-1.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version