Monica Niculescu s-a calificat, miercuri, în turul al doilea al turneului feminin de tenis de la Miami, competiție dotată cu premii în valoare de aproape opt milioane de dolari.

Monica Niculescu (sursa foto zerofotbal.ro)

Aflată în mare formă, după ce s-a încălzit în calificări, Monica nu i-a dat nicio șansă Yuliei Putințeva, din Kazahstan, sportivă pe care a surclasat-o, scor 6-2, 6-4, la capătul unui meci care a durat 99 de minute.

Monica și-a asigurat 65 de puncte WTA și un cec în valoare de 25.465 de dolari. Iar în turul al doilea va da piept cu Magdalena Rybarikova, din Slovacia, a 17-a favorită a competiției.

În ciuda diferenței actuale din clasament, jocul este deschis oricărui rezultat. Asta și pentru că Monica are 5-3 la victorii în meciuri directe.

Chiar anul acesta, la Doha, Monica a profitat de abandonul adversarei la scorul de 6-7, 6-2, 3-0 pentru sportiva noastră.

Într-un alt meci din turul întâi, Irina Begu nu a avut nicio șansă cu americanca Danielle Collins, jucătoare venită din calificări. Irina a acuzat o accidentare la umăr și a cedat clar, scor 1-6, 1-6.

Bucureșteanca rămâne cu 10 puncte WTA și un cec în valoare de 15.610 dolari.

Prima mare surpriză a competiției a produs-o japoneza Naomi Osaka, sportivă care a măcelărit-o în primul tur pe veterana Serena Williams, scor 6-3, 6-2.

În turul al doilea mai avem meciurile Simona Halep – Oceane Dodin (Franța, lucky-looser) și Sorana Cîrstea – Su Wei Hsieh (Taipei). Măcar teoretic cele două sportive ale noastre sunt mari favorite. Simona nu a mai jucat împotriva franțuzoaicei, iar Sorana a pierdut singurul meci jucat împotriva jucătoarei din Taipei, 6-7, 1-6, anul trecut, pe iarbă, la Eastbourne.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version