Monica Niculescu a obținut, marți seara, calificarea pe tabloul principal al turneului feminin de tenis de la Indian Wells (SUA), competiție dotată cu premii în valoare de aproape 8 milioane de dolari.

sursa foto doartenis.ro

Sportiva noastră a trecut fără probleme, scor 6-0, 6-4, de italianca Roberta Vinci, jucătoare care acum trei ani și jumătate evolua în finala de la US Open.

Pentru succesul ei, Monica și-a asigurat un cec în valoare de 15.610 dolari și 40 de puncte WTA. Însă în primul tur de pe tabloul principal va avea parte de o adversară surpriză.

Pentru că organizatorii au repartizat-o într-un meci cu nimeni alta decât Sorana Cîrstea. Cele două sportive s-au mai întâlnit de cinci ori până acum, iar Monica, mai experimentată, conduce cu 3-2 la victorii obținute în meciuri directe.

Ultima dată, Sorana și Monica s-au înfruntat chiar în mai anul trecut, la Nurnberg (Germania), când Monica a abandonat la 6-4, 1-0 pentru Sorana.

De remarcat că învingătoarea dintre cele două va da piept cu Venus Williams în turul al doilea și ar putea da piept cu Serena Williams în turul al treilea.

Tot în primul tur de la Indian Wells mai avem meciurile Mihaela Buzărnescu – Jennifer Brady și Irina Begu – Alexandra Krunic. În turul al doilea am putea avea Begu – Karolina Plișkova și Buzărnescu împotriva Carolinei Garcia, în timp ce adversara Simonei Halep, principala favorită a competiției, se va alege dintre Kristyna Plișkova (Cehia) și chinezoaica Ying Ying Duan.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version