Monica Niculescu s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului feminin de tenis de la Seul (Coreea de Sud), competiție dotată cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

Monica Niculescu (sursa foto zerofotbal.ro)
Monica Niculescu (sursa foto zerofotbal.ro)

Sportiva noastră și-a respectat statul de favorită în confruntarea cu Jana Cepelova (Slovacia) și a câștigat meciul în numai 82 de minute, impunându-se cu un scor clar, 6-4, 6-2.

A fost a treia victorie la rând, din trei meciuri, obținută de Monica Niculescu împotriva Janei Cepelova, sportiva noastră asigurându-și, în urma acestui succes, 110 puncte WTA și un cec în valoare de 11.300 de dolari.

Monica speră ca semifinala de la Seul să-i permită să revină între primele 50 de jucătoare ale lumii. Pentru ea urmează un meci complicat împotriva chinezoaicei Shuai Zhang, a treia favorită a turneului.

Zhang a trecut în sferturi de Camila Giorgi (Italia), scor 6-2, 6-4. Monica și Shuai Zhang nu s-au mai întâlnit până acum, dar să nu uităm că sportiva din China a trecut în acest an de Sam Stosur (locul 18 mondial), la US Open, de Timea Bacsinszky (locul 14 mondial), la Jocurile Olimpice, de Caroline Wozniacki (locul 28 mondial), la Indian Wells, și chiar de Simona Halep în primul tur de la Australian Open, competiție în care a ajuns până în faza sferturilor de finală.

Vă reamintim că, dacă trece de Shuai Zhang, Monica Niculescu ar putea da piept, în finală, cu Patricia Maria Țig, sportivă care joacă în a doua semifinală împotriva Larei Arruabarena (Spania).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version