România are trei jucătoare calificate în turul II de la US Open, Monica Niculescu şi Ana Bogdan alăturându-se Soranei Cîrstea.

Monica Niculescu a reuşit una dintre marile surprize ale primului tur, după ce a învins-o clar, scor 6-3, 6-2, pe Kristina Mladenovic, locul 13 mondial.

Disputa a început marţi, dar a fost întreruptă la începutul setului al doilea, din cauza ploii. Meciul a continuat miercuri şi, din fericire, a continuat în acelaşi ritm, Monica făcând legea pe teren.

Ana Bogdan şi-a egalat cel mai bun rezultat de la US Open, ajungând pentru al doilea an consecutiv în turul II. Ea a trecut însă cu mari emoţii de americanca Taylor Townsend, 6-4, 4-6, 6-3.

Culmea este că, în turul II, avem meci direct între Monica Niculescu şi Ana Bogdan. Partea bună este că în mod sigur România va avea măcar o sportivă în turul III. Însă la ce joc au arătat cele două, era foarte posibil ca ambele să ajungă în turul III, mai ales în cazul unor adversare accesibile.

Este a doua oară la rând când Monica Niculescu şi Ana Bogdan se întâlnesc chiar în turul al doilea al turneului de la US Open. În 2016, Niculescu s-a impus fără drept de apel, 6-0, 6-1.

De altfel, Monica are 3-0 la meciuri directe. A fost 7-5, 7-5 în 2010, la Bucureşti, şi 6-2, 5-7, 6-2, în 2015, tot la Bucureşti.

Meciul dintre Monica Niculescu şi Ana Bogdan ar urma să se joace joi, de la 19.30, ora României. Tot joi, de la 18.00, Sorana Cîrstea dă piept cu Jelena Ostapenko, deţinătorea trofeului de la Roland Garros.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version