Jucătoarele de tenis din România au intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru Australian Open, iar perspectivele sunt de bun augur.

Monica Niculescu (sursa foto zerofotbal.ro)

Pentru că, marți, Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu au obținut victorii importante la turneul feminin de tenis de la Hobart (Australia), competiție dotată cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

Venită din calificări, Monica Niculescu a profitat de oboseala acumulată de Irina Begu, după săptămâna excelentă avută la Shenzhen, și a învins-o pe buna sa prietenă, scor 6-3, 6-2.

Grație succesului obținut în 84 de minute, Monica și-a asigurat 3.400 de dolari și 48 de puncte WTA. Irina rămâne cu 2.100 de dolari și un singur punct WTA.

Pentru Monica urmează un meci în optimi cu americanca Varvara Lepchenko, jucătoare care a învins-o, în primul tur, pe Mona Barthel, din Germania, scor 6-0, 7-6.

Mihaela Buzărnescu, revelația toamnei trecute, a ajuns deja în sferturile de finală ale turneului de la Hobart. Ea a învins-o în optimi, scor 7-5, 6-4, pe nemțoaica Anna Lena Friedsam, jucătoare care în urma nu cu mult timp cocheta cu topul primelor 50 de jucătoare ale lumii.

Mihaela a avut nevoie de 107 minute pentru a pune capăt disputei și și-a asigurat 6.175 de dolari și 60 de puncte WTA.

În sferturi, Mihaela va da piept cu învingătoarea dintre Kirsten Flipkens, din Belgia, jucătoare venită din calificări, și americanca Alison Riske.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version