Japoneza Naomi Osaka și-a trecut în cont, sâmbătă, al doilea Grand Slam consecutiv, sportiva de 21 de ani reușind să câștige Australian Open, după ce în toamna anului trecut se impunea la US Open.

Osaka s-a impus, cu 7-6, 5-7, 6-4, în confruntarea cu cehoaica Petra Kvitova, reușind astfel să devină și noul lider mondial al tenisului feminin.

A fost un meci de povestit nepoților, cu un nivel al jocului deosebit și cu numeroase răsturnări de situație.

Osaka și-a adjudecat la limită primul set, însă japoneza a trebuit să salveze numeroase mingi de break înainte de a duce jocul în prelungiri și a se impune cu 7-2 în tie-break.

Japoneza a avut prim-planul în actul al doilea și s-a distanțat la 5-3. În game-ul nouă, Osaka a avut trei mingi de meci pe serviciul adversarei, însă Kvitova a servit fantastic și a reușit să întoarcă soarta meciului.

Cehoaica a bifat cinci game-uri la rând, a câștigat cu 7-5 setul al doilea și a avut 1-0 în decisiv.

Extrem de nervoasă după ratarea celor trei mingi de meci din setul al doilea, Osaka a avut nevoie de o pauză de vestiar. A plâns, s-a descărcat emoțional, și-a recuperat tonusul și a dat recital în decisiv.

Japoneza s-a distanțat la 3-1 și nu a mai cedat controlul partidei, adjudecându-și victoria la capătul unui meci care a durat două ore și 30 de minute.

Osaka devine noul lider mondial, având un avans uriaș față de principalele adversare, respectiv 740 de puncte față de Kvitova și 1.448 de puncte față de Simona Halep, care de luni va ocupa locul 3 mondial.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version