Ca în fiecare săptămână, tinerele jucătoare de tenis din România obțin rezultate remarcabile în competițiile ITF.

Oana Simion

În această săptămână avem nu mai puțin de trei jucătoare care vor juca finale de simplu, respectiv Oana Simion, în Antalya (Turcia), Loredana Roșca, la Hammamet (Tunisia), și Irina Fetecău, în Cairo (Egipt).

Oana Simion (22 de ani, locul 462 mondial) s-a calificat în finala turneului feminin de tenis din Antalya (Turcia), după ce a trecut, cu 6-3, 5-7, 6-1, de japoneza Haruna Arakawa, sportivă care, la doar 17 ani, era pe locul 457 mondial.

În ultimul act al competiției, Oana Simion o înfruntă pe americanca Elizabeth Halbauer (20 de ani, fostă locul 260 mondial), sportivă care, în semifinale, a trecut, cu 7-5, 6-4, de rusoaica Anastasia Prybilova.

Loredana Roșca este revelația turneului feminin de tenis de la Hammamet (Tunisia), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Deși era considerată outsideră la începutul competiției, Loredana Roșca (21 de ani, locul 993 mondial) s-a calificat în finală, după ce a învins-o, cu 6-3, 4-6, 6-4, pe Claudia Hoste Ferrer, din Spania, 19 ani, locul 682 mondial.

Loredana Roșca a făcut spectacol în Tunisia. Le-a eliminat, de-a lungul competiției, pe Cristina Adamescu, favorită 8, și pe italianca de origine română Mihaela Zmău, favorită 4, iar dacă se impune în finală, împotriva rusoaicei Maria Marfutina (20 de ani, fostă locul 354 mondial) și-ar putea trece în cont doar al doilea titlu din carieră, după cel obținut la Târgu Jiu, în 2015.

De remarcat că la Hammamet avem deja o câștigătoare. Oana Gavrilă (20 de ani, locul 622 mondial) s-a impus în proba de dublu, alături de rusoaica Maria Marfutina.

Cele două erau considerate principalele favorite, iar în finală au trecut clar, cu un dublu 6-2, de favoritele 2, japoneza Mana Ayukawa și elvețianca Nina Stadler.

Irina Fetecău (22 de ani, locul 484 mondial) s-a calificat în finala turneului feminin de tenis de la Cairo (Egipt), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Irina s-a impus, cu 6-1, 6-1, în duelul cu olandeza Dominique Karregat (22 de ani, fostă locul 841 mondial) și va disputa ultimul act al competiției împotriva lui Charlotte Roemer, din Ecuador, 24 de ani, fostă locul 788 mondial.

Charlotte Roemer a profitat, în semifinale, de abandonul indiencei Snehadevi Reddy, care a părăsit terenul după ce a reușit să câștige un game din 11 jucate (1-6, 0-4).

Un rezultat remarcabil a obținut și Irina Bara, care s-a oprit în semifinalele turneului feminin de dublu de la Charlottesville (SUA), competiție dotată cu premii în valoare de 80.000 de dolari.

Irina și columbianca Mariana Duque Marino au cedat, 6-1, 4-6, 4-10, în confruntarea cu americancele Sophie Chang și Alexandra Mueller.

Onoarea băieților a fost salvată de echipa Vasile Antonescu – Patrik Grigoriu. Cei doi au jucat finala de dublu la Santa Margherita (Italia), competiție dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari, și au pierdut greu, 4-6, 4-6, în confruntarea cu americanul Sekou Bangoura și polonezul Szymon Walkow.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version