Roger Federer a devenit, duminică, noul rege de la Melbourne, tenismenul elvețian adjudecându-și trofeul pus în joc la Australian Open, primul Grand Slam al anului.

federer

Pentru a-și trece titlul în cont, Federer a avut nevoie de 3 ore și 40 de minute pentru a se impune în cinci seturi, scor 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3, în confruntarea cu marele său rival, spaniolul Rafael Nadal.

În ciuda vârstei înaintate, elvețianul a controlat jocul, a fost mai mereu în inițiativă, dovadă și faptul că l-a distrus pe Nadal la capitolul ași, 20-4, sau la capitolul lovituri câștigătoare, 73-35.

A fost primul titlu câștigat de Federer la Melbourne, după o pauză de șapte ani, și primul titlu de Grand Slam câștigat după o pauză de patru ani și jumătate.

Mai mult, Federer demonstrează că, deși și-a pierdut din vivacitate, a câștigat mult la capitolul tactică și a dobândit calitățile necesare pentru a subordona orice adversar.

Nu în ultimul rând, victoria lui Federer îi oferă elvețianului posibilitatea de a reveni între cei mai buni 10 jucători ai lumii, în timp ce învinsul său din finală, Rafa Nadal, urcă tocmai pe locul 6 mondial, ibericul demonstrând că are potențialul necesar pentru a pune probleme liderilor noii generații.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version