Irina Bara și Andreea Roșca, două dintre cele mai bune tinere jucătoare de tenis ale României, s-au calificat, joi, în semifinalele turneului feminin de tenis de la Ystad (Suedia), competiție dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

Andreea Roșca

Considerată principala favorită a turneului, Irina Bara, 23 de ani, locul 156 mondial, a ajuns în penultimul act al competiției după ce s-a impus, scor 6-1, 6-4, în duelul cu poloneza Katarzyna Kawa (25 de ani, fostă locul 251 mondial).

Fără set pierdut până acum la Ystad, Andreea Roșca (19 ani, locul 289 mondial), favorită 3, a oferit joi o nouă demonstrație de forță și s-a impus, cu 7-6, 6-2, în confruntarea cu belgianca Marie Benoit, 23 de ani, fostă locul 272 mondial.

Cele două sportive din România s-ar putea înfrunta în finala competiției, fiind situate pe părți diferite ale tabloului. Pe partea superioară, Irina Bara dă piept, în semifinale, cu învingătoarea dintre slovena Kaja Juvan, favorită 4, și nemțoaica Romy Koelzer.

Pe partea inferioară, Andreea Roșca a avut noroc și va da piept, în semifinale, cu Anna Danilina, din Kazahstan, jucătoare venită din calificări dar care în sferturi a eliminat-o pe favorita 2, norvegianca Ulrikke Eikeri.

Până atunci, însă, Andreea Roșca joacă joi seara în semifinalele de dublu. Ea și belgianca Marie Benoit, nimeni alta decât învinsa ei din sferturile de la simplu, își măsoară forțele cu britanica Emily Arbuthnott și daneza Emilie Francati. Andreea Roșca și Marie Benoit sunt favorite, fiind cap de serie 4.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version