Săptămâna aceasta sunt programate meciurile din calificările pentru turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam de tenis al anului.

Patricia Maria Tig

Trei românce au fost implicate în calificări, dar două dintre ele au părăsit deja competiția, Irina Bara și Patricia Maria Țig fiind eliminate încă din primul tur.

Irina Bara a rezistat 98 de minute în meciul cu austriaca Barbara Haas, fiind învinsă, cu un dublu 6-4, de ocupanta locului 178 mondial.

Patria Maria Țig a pierdut și ea în minim de seturi, 6-7, 3-6, confruntarea cu rusoaica Anastasia Potapova. Deși pornea cu prima șansă în meci, având un avans de 176 de locuri în ierarhia WTA față de adversara sa, Țig s-a văzut eliminată după un meci de 95 de minute.

Singura româncă rămasă în focurile calificării de la Wimbledon este Mihaela Buzărnescu. Ea ar trebui să joace marți seara, dacă vremea va permite, cu olandeza Arantxa Rus.

Șase români sunt calificați direct pe tabloul principal de la Wimbledon. Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan vor evolua la simplu feminin, iar Marius Copil este singurul reprezentant al țării noastre pe tabloul de simplu masculin.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version