Ca în fiecare săptămână, și săptămâna aceasta au avut loc turnee de tenis ITF dominate de sportivele din România.

Oana Simion

Andreea Roșca (18 ani, locul 513 mondial) este la un pas de a realiza, deja, tripla. Ea s-a calificat în finala turneului feminin de tenis din Hammamet (Tunisia), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari, și este la un pas de a câștiga al treilea titlu ITF din acest an, după ce a mai câștigat un turneu la Hammamet și unul în Antalya (Turcia).

De această dată, Andreea Roșca, favorită numărul 3, a învins-o în semifinale pe franțuzoaica Estelle Cascino, cap de serie numărul 2, o jucătoare mai experimentată, de 21 de ani, și care a fost și locul 406 mondial.

A fost 6-3, 6-1 pentru Andreea Roșca, în 59 de minute, iar sportiva noastră se califică în finală fără să piardă vreun set. În plus, Andreea a cedat doar 19 game-uri în patru meciuri, ceea ce înseamnă o medie de nici cinci game-uri pe meci.

Andreea Roșca are și un culoar favorabil, ea urmând să dea în finală peste un adversar accesibil, franțuzoaica Margot Yerolimos (locul 672 mondial), după ce aceasta a produs surpriza și a învins-o în semifinale pe principala favorită, italianca Anastasia Grymalska.

Până la finala de simplu, de duminică, Andreea Roșca are de jucat și finala de dublu. A făcut pereche cu americanca Anastasia Nefedova, iar cele două vor da piept cu americanca Elizabeth Halbauer și franțuzoaica Caroline Romeo.

La Antalya (Turcia), într-un alt turneu de 15.000 de dolari, avem chiar o finală 100% românească, deși ambele reprezentante ale noastre erau considerate outsidere înaintea semifinalelor.

Ilona Ghioroaie (19 ani, locul 526 mondial) a revenit de la 0-1 la seturi și s-a impus, scor 0-6, 6-2, 6-3, în confruntarea cu slovena Nina Potocnik, a șaptea favorită a competiției și locul 432 mondial.

Oana Simion (21 de ani, locul 495 mondial) a avut nevoie de doar 77 de minute pentru a se impune, scor 7-5, 6-2, în confruntarea cu gruzina Ekaterine Gorgodze, principala favorită a turneului și locul 326 mondial.

Oana Simion are patru trofee în carieră, Iași, Casablanca, Cairo și Agadir, iar Ilona Ghioroaie are, de asemenea, patru trofee în carieră, două câștigate la Chișinău și câte unul la Târgu Jiu și în Antalya.

Nu au fost singurele rezultate remarcabile obținute de sportivele din România. Jaqueline Cristian, 19 ani, locul 211 mondial, a ajuns până în semifinalele turneului feminin de tenis de la Perth (Australia), competiție dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari, atât în competiția de simplu, cât și în cea de dublu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version