Echipa de Cupa Davis a României joacă în acest weekend împotriva formaţiei similare a Belarusului, în deplasare, în primul tur al Grupei I Zona Euro-Africană.

Adrian Ungur (sursa foto bucurestifm.ro)
Adrian Ungur (sursa foto bucurestifm.ro)

Balul a fost deschis vineri de Adrian Ungur, sportiv care a trecut în patru seturi de Ilia Ivaşka, cel mai bun jucător al adversarilor noştri. Ungur, locul 313 mondial, a avut nevoie de ceva mai mult de trei ore pentru a se impune, cu 6-2, 5-7, 7-5, 6-4, împotriva lui Ivaşka, locul 313 mondial.

În al doilea meci al zilei, Marius Copil, locul 129 mondial, are ocazia să facă 2-0 pentru echipa noastră, Egor Gerasimov, adversarul său, ocupând abia locul 341 mondial.

Sâmbătă, în meciul de dublu, Horia Tecău şi debutantul Nicolae Frunză ar urma să dea piept cu Gerasimov şi Max Mirnîi. Duminică, în ultimele meciuri de simplu, avem Ivaşka – Copil şi Gerasimov – Ungur, dar reprezentanţii echipei noastre speră ca băieţii să rezolve meciul până atunci.

Învingătoarea din acest meci ar urma să dea piept, în turul II, cu Austria, în perioada 7-9 aprilie. Meciul cu Austria va fi mult mai greu în condiţiile în care vorbim despre o echipă care îi are în componenţă pe fraţii Jurgen şi Gerald Melzer, Alexander Peya şi Dominic Thiem.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version