Echipa de FED CUP a României va da piept cu puternica formaţie a Marii Britaniei în aprilie, în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

După ce au pierdut clar duelul cu Belgia din weekend, de la Bucureşti, tenismenele noastre au de jucat împotriva unei formaţii care a ajuns la baraj după ce a câştigat, cu 2-1, meciul cu Croaţia din Grupa I preliminară.

Interesant este că, măcar teoretic, Marea Britanie este mai bine cotată decât formaţia Belgiei care ne-a bătut la Bucureşti. Belgiencele nu aveau nicio jucătoare între primele 60 ale lumii, Yanina Wickmayer, cea mai bună tenismenă a lor, fiind în acest moment pe poziţia 63 în ierarhia WTA.

În schimb, britanicele au o jucătoare între primele 10 ale lumii, Johanna Konta, plus alte sportive cu potenţial cum ar fi Heather Watson, Naomi Broady sau Laura Robson.

Disputa cu Marea Britanie va avea loc la Bucureşti, în perioada 22-23 aprilie, iar învingătoarea îşi asigură posibilitatea ca anul viitor să joace în Grupa Mondială II.

În acest baraj de menţinere se vor mai disputa meciurile Serbia – Australia, Taiwan – Italia şi Canada – Kazahstan, în timp ce în barajul pentru promovarea între primele opt echipe ale lumii vom avea Franţa – Spania, Rusia – Belgia, Germania – Ucraina şi Slovacia – Olanda.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version