Echipa de Cupa Davis a României a repurtat o victorie superbă în primul tur din Grupa I Euro-Africană, 3-0 cu Slovenia.

dc

După ce Marius Copil l-a surclasat pe Blaz Rola, 7-5, 6-3, 7-6, iar Adrian Ungur a revenit de la 0-2 la seturi pentru a se impune în meciul cu Grega Zemlja, 4-6, 4-6, 6-3, 7-6, 6-4, sâmbătă şi-au intrat în rol Horia Tecău şi Florin Mergea.

Iar cei mai buni jucători de dublu de la noi au făcut o demonstraţie de forţă, chiar dacă în turneele profesioniste nu evoluează împreună. Mergea şi Tecău au trecut, cu 6-3, 7-6, 7-6, de aceiaşi Zemlja şi Rola şi au adus României punctul de care mai avea nevoie echipe noastră pentru a-şi adjudeca victoria.

România s-a calificat în turul al doilea al Grupei I Euro-Africană, fază a competiţiei în care va da peste puternica formaţie a Spaniei.

România şi Spania vor juca cel mai probabil la Cluj, în iulie, pentru calificarea în barajul pentru Grupa Mondială. Meciul va fi mult mai greu pentru echipa noastră în condiţiile în care, măcar teoretic, ibericii au la dispoziţie 15 dintre primii 92 de jucători ai lumii plus o pereche de zile mari la dublu, Marc Lopez – Marcel Granollers.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version