Echipa de Cupa Davis a României are o misiune imposibilă în Grupa I Euro-Africană, în meciul cu Austria programat în acest weekend.

După ce a pierdut confruntarea cu Belarus din prima parte a anului, scor 2-3, România dă piept cu Austria în deplasare fără doi oameni de bază, Florin Mergea şi Marius Copil.

Aşa s-a ajuns ca staff-ul echipei noastre să apeleze la Dragoş Dima, locul 489 mondial, şi Bogdan Borza, locul 707 mondial. Însă lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul, astfel că cei doi au fost executaţi rapid de austrieci în prima zi.

Dragoş Dima a pierdut, scor 1-6, 1-6, 6-3, 1-6, confruntarea cu Gerald Melzer, locul 133 mondial şi a doua rachetă a austriecilor în acest meci.

Dima a câştigat setul de onoare doar graţie faptului că adversarul a luat piciorul de pe acceleraţie, confruntarea încheindu-se după 110 minute.

Bogdan Borza l-a avut în faţă pe Dominic Thiem, locul 7 mondial şi dublu semifinalist la Roland Garros. Jocul a curs într-o singură direcţie, Thiem impunându-se, cu 6-2, 6-2, 6-4, după 116 minute de joc.

Sâmbătă este programată partida de dublu. De la 15.00, ora României, Horia Tecău şi Nicolae Frunză, locul 611 mondial la simplu şi 544 mondial la dublu, ar urma să dea piept cu Thiem şi Philipp Oswald.

România are nevoie de victorie pentru a rămâne în cărţi pentru câştigarea partidei, deşi este evident că şansele ţin de domeniul fantasticului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version