La Madrid începe în acest weekend Madrid Mutua Open, unul dintre cele mai tari turnee de tenis din circuit.

Competiția feminină este dotată cu premii în valoare de aproape 6,7 milioane de euro, astfel că pe tabloul principal sunt prezente majoritatea jucătoarelor de top, în frunte cu Simona Halep, liderul mondial și deținătoarea trofeului.

În total, patru jucătoare din România sunt prezente pe tabloul principal, iar ele au avut mult ghinion la tragerea la sorți de vineri.

Simona Halep dă piept, în runda inaugurală, cu rusoaica Ekaterina Makarova, locul 32 mondial, jucătoare în fața căreia Halep are 4-2 la victorii obținute în meciuri directe.

Simona a spulberat-o pe Makarova la Doha, anul acesta, 6-3, 6-0, dar a cedat în fața ei, prin abandon, anul trecut, la Washington.

În cazul în care trece de rusoaică, Simona dă piept în turul al doilea cu o jucătoare din Belgia, indiferent că vorbim de Alison Van Uytvanck sau Elise Mertens.

Irina Begu și Mihaela Buzărnescu s-ar putea întâlni în meci direct, în 16-imi, dar doar dacă amândouă fac meciuri memorabile în primul tur.

Pentru că Irina o va înfrunta pe Jelena Ostapenko, din Letonia, a cincea favorită a competiției, iar Mihaela dă piept cu nimeni alta decât rusoaica Maria Șarapova.

Sorana Cîrstea, locul 35 mondial, are un culoar ceva mai favorabil, ea urmând să o înfrunte, în primul tur, pe Katerina Siniakova, din Cehia, locul 51 mondial, sportivă pe care Sorana a mai învins-o, cu 6-3, 6-2, la Eastbourne, anul trecut.

Dacă trece de Siniakova, Sorana dă piept în 16-imi cu învingătoarea dintre rusoaica Daria Kasatkina, a 14-a favorită a competiției, și chinezoaica Qiang Wang.

România ar mai putea avea o jucătoare calificată pe tabloul principal. Ana Bogdan și Irina Bara sunt implicate în calificări și ar putea ajunge să joace cu calificarea pe masă în meci direct, în turul al doilea, dacă trec de japoneza Miyu Kato, respectiv de Kristyna Plișkova, din Cehia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version