Simona Halep, liderul mondial în tenisul feminin, a ratat, duminică, ocazia de a-și trece în cont un nou trofeu.

Sportiva noastră a pierdut clar finala turneului feminin de tenis de la Roma, fiind învinsă, cu 6-0, 6-4, de Elina Svitolina, din Ucraina, a patra favorită a turneului și ocupanta locului 4 mondial.

A fost un meci care a curs într-o singură direcție, Simona resimțind din plin efortul depus în semifinala cu Maria Șarapova, disputată sâmbătă.

Simona a cedat cu Svitolina în 69 de minute și a repetat, practic, scenariul de anul trecut când a avut un parcurs aproape fără greșeală până în finală, unde a cedat tot în fața Svitolinei, 6-4, 5-7, 1-6.

Acum, însă, Simona a resimțit din plin efortul depus în semifinala câștigată cu Maria Șarapova, 4-6, 6-1, 6-4, după două ore și 26 de minute de joc.

Simona a intrat în a doua semifinală, deci a avut timp mai puțin la dispoziție pentru a se recupera fizic, și a petrecut și mai mult timp pe teren, Svitolina învingând-o pe Anett Kontaveit, din Estonia, 6-4, 6-3, în 75 de minute.

Ca și anul trecut, Simona obține 253.425 de euro și 585 de puncte WTA. Românca își păstrează locul 1 mondial și trebuie să treacă repede peste o nouă finală ratată pentru că Roland Garros-ul bate la ușă și acesta pare să fie principalul obiectiv al Simonei din acest sezon, câștigarea Grand Slam-ului de la Paris.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version