Simona Halep, cap de serie numărul 3, s-a calificat, marţi seara, în turul al doilea al competiţiei de simplu feminin de la Roland Garros, al doilea Grand Slam de tenis al anului.

Deşi afectată de probleme medicale înainte de startul competiţiei, Simona nu a avut emoţii în partida de debut, ea trecând fără probleme, scor 6-2, 6-3, de slovaca Jana Cepelova, locul 89 mondial.

Simona şi-a dat seama că trebuie să stea cât mai puţin pe teren şi a rezolvat soarta meciului în 69 de minute, Cepelova punându-i rareori probleme.

Simona şi-a asigurat 60.000 de euro şi 70 de puncte WTA, dar este abia la început de drum. Românca a ajuns anul trecut până în optimi astfel că are de apărat 240 de puncte WTA la ediţia din acest an.

Pentru Halep urmează meciul cu nemţoaica Tatjana Maria, sportivă care în primul tur a trecut fără probleme, scor 6-4, 6-1, de chinezoaica Yingying Duan.

Aflată pe locul 102 mondial, Tatjana Maria a prins in extremis tabloul principal. Nemţoaica, ajunsă la 30 de ani, a avut o carieră modestă până acum. Totuşi, Tatjana Maria a bătut-o de două ori pe Simona până acum, însă ambele victorii au fost obţinute în 2009, când Halep abia făcea pasul către profesionism.

A fost 6-1, 6-3 la Monzon, în Spania, şi 6-1, 4-6, 6-4, în finala de la Makarska, Croaţia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version