Simona Halep, liderul mondial din tenisul feminin, s-a calificat sâmbătă seara în optimile de finală de la Roland Garros.

Sportiva noastră a avut nevoie de 90 de minute pentru a se impune, scor 7-5, 6-0, în confruntarea cu Andrea Petkovic, din Germania, ocupanta locului 107 mondial.

Simona a avut mici emoții doar în startul primului set. Petkovic a făcut break în game-ul doi, dar Simona a revenit imediat și a reechilibrat disputa.

A fost a șaptea victorie obținută de Simona Halep în ultimele opt meciuri, succes care îi asigură 240 de puncte WTA și un cec în valoare de 222.000 de euro.

În optimi, Simona o va înfrunta pe belgianca Elise Mertens, a 16-a favorită a competiției și ocupanta locului 16 mondial. Cele două sportive s-au mai întâlnit o singură dată, anul acesta, la Madrid, iar românca s-a impus fără drept de apel, 6-0, 6-3.

Din păcate, Irina Begu a rezistat, sâmbătă, doar 79 de minute în confruntarea cu Caroline Garcia, din Franța. Sportiva noastră a cedat clar, 1-6, 3-6, la capătul unui meci jucat practic într-o singură direcție.

Până la meciul Simonei cu Elise Mertens vă reamintim că duminică sunt programate primele patru meciuri din optimi, printre care și cel dintre Mihaela Buzărnescu (favorită 31) și americanca Madison Keys, cap de serie numărul 13.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version