Lider mondial și favorita principală a turneului, Simona Halep s-a calificat, miercuri, în semifinalele de la Australian Open, primul Grand Slam de tenis al anului.

Sportiva noastră a făcut un meci tactic perfect și s-a impus clar, scor 6-3, 6-2, în disputa cu Karolina Plișkova, din Cehia, cap de serie numărul 6.

Simona a avut nevoie de 72 de minute pentru a bifa un nou succes în fața bunei sale prietene și pentru a obține prima calificare într-o semifinală la Australian Open.

Este succesul de care Simona practic avea nevoie pentru a-și consolida poziția de lider mondial. Cum anul trecut a fost eliminată încă din primul tur, Simona obține deja un plus de 770 de puncte WTA, la care se adaugă un cec în valoare de 880.000 de dolari australieni.

Totuși, pentru Simona adevăratul examen vine în semifinale unde va da piept cu nemțoaica Angelique Kerber, fost lider mondial, fostă campioană la Melbourne, în 2016, și o jucătoare care este în mare formă.

Dovadă stă rezultatul din sferturi, Angelique având nevoie de numai 52 de minute pentru a o surclasa, scor 6-1, 6-2, pe americanca Madison Keys, locul 20 mondial.

De altfel, cu excepția meciului din optimi, când a trecut cu set pierdut de Su Wei Hsieh, din Taipei, Kerber a fost un adevărat uragan la Melbourne, trecând inclusiv de Maria Șarapova cu un neverosimil 6-1, 6-3.

Și palmaresul direct este, practic, de partea nemțoaicei. Deși cele două jucătoare au câte 4 victorii obținute în meciuri directe, Kerber a câștigat patru dintre ultimele cinci partide.

În ultimii trei ani, Simona a bătut-o o singură dată pe nemțoaică, 6-0, 3-6, 6-2, la Montreal, în semifinale, în 2016. Mai mult, Kerber a câștigat ultimele două meciuri directe fără set pierdut. A fost 6-3, 6-4 în semifinalele de la Cincinnati, din 2016, și 6-4, 6-2 la Turneul Campioanelor de la Singapore, din 2016.

Din păcate, Irina Begu și Monica Niculescu au ratat, miercuri, calificarea în finala turneului de dublu feminin. Au pierdut clar, 4-6, 3-6, confruntarea cu rusoaicele Ekaterina Makarova și Elena Vesnina.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version