Simona Halep a reuşit sâmbătă, pentru a treia oară în ultimii patru ani, să se califice în sferturile de finală ale turneului de tenis Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Cotată cu şansa a treia la câştigarea ediţiei din acest an, Simona s-a impus în 16-imi, scor 6-0, 7-5, în faţa rusoaicei Daria Kasatkina, cap de serie numărul 26.

Simona nu a avut adversar în primul set, dar a tremurat din greu în actul al doilea, când a fost obligată să salveze patru mingi de set înainte de a-şi adjudeca victoria finală.

Simona se impune în 80 de minute şi îşi asigură calificarea în a doua săptămână de turneu, Halep asigurându-şi 240 de puncte WTA şi un cec în valoare de 200.000 de euro. Mai mult, sportiva noastră şi-a egalat rezultatul de anul trecut astfel că din acest moment orice victorie obţinută îi asigură un plus la zestrea acumulată în ierarhia mondială.

Totuşi, pentru Simona urmează un meci greu în optimi, ea urmând să dea piept cu Carla Suarez Navarro, din Spania, cap de serie numărul 21.

Iberica a produs o mică surpriză în 16-imi, reuşind să treacă, scor 6-4, 6-4, de Elena Vesnina, a 14-a favorită a competiţiei. Simona Halep şi Carla Suarez Navarro s-au întâlnit de 11 ori până acum, sportiva noastră având avantaj minim, 6-5.

În meciurile jucate pe teren, Simona a pierdut o singură dată cu Carla Suarez Navarro în ultimii patru ani. Totuşi, iberica are rezultate mai bune în partidele disputate pe zgură.

De remarcat că, sâmbătă, Irina Begu a obţinut calificarea în optimile de finală ale competiţiei de dublu feminin, alături de chinezoaica Saisai Zheng.

Cele două au trecut, scor 1-6, 6-4, 6-3, de favoritele opt, americanca Abigail Spears şi slovena Katarina Srebotnik. Irina Begu şi Saisai Zheng vor da piept în optimi cu alte două chinezoaice, Yingying Duan şi Shuai Peng.

Tot în optimile de dublu feminin vor juca şi Raluca Olaru şi ucraineanca Olga Savchuk. Cele două vor da piept cu Gabriela Dabrowski, din Canada, şi chinezoaica Xu Yifan, favoritele nouă ale competiţiei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version