Simona Halep a semnat de curând un contract extrem de avantajos, din punct de vedere financiar, cu americanii de la Nike.

Acordul, care se va întinde pe o durată de cel puțin patru ani, îi aduce sportivei noastre un vagon de bani, dar, după cum am văzut la meciul de miercuri, îi asigură și un plus de încredere.

Simona a învățat că trebuie să apere un numit blazon și a evoluat la cel mai înalt nivel în meciul cu rusoaica Ekaterina Makarova (locul 36 mondial) din 16-imile de finală ale turneului feminin de tenis de la Doha (Qatar), competiție dotată cu premii în valoare de aproape 3,3 milioane de dolari.

Simona nu i-a lăsat nicio șansă adversarei, a zburdat pe teren și a pus capăt disputei în 73 de minute, scor 6-3, 6-0.

A fost primul meci oficial jucat de Simona în noul echipament al celor de la Nike, dar și primul meci oficial din ultimele 18 zile, respectiv de la finala pierdută cu daneza Caroline Wozniacki la Australian Open.

Calificarea în optimi îi aduce Simonei 33.750 de dolari și 105 puncte WTA de care sportiva noastră poate profita și poate pune presiune pe Caroline Wozniacki, liderul mondial, în condițiile în care daneza are de apărat 305 puncte la Doha, a jucat finala, iar Simo nu a evoluat anul trecut în Qatar, deci tot ce câștigă i se adaugă la zestrea acumulată în ierarhia WTA.

Pentru Halep urmează, joi, un meci extrem de complicat în optimi, ea urmând să dea piept cu Anastasija Sevastova, din Letonia, cap de serie numărul 13, o jucătoare care a spulberat-o pe japoneza Naomi Osaka, scor 6-4, 6-1, și care i-a mai dat bătăi de cap Simonei.

Până atunci, însă, miercuri mai avem trei sportive implicate în competiție. Se joacă Sorana Cîrstea – Elise Mertens (cap de serie numărul 15), Mihaela Buzărnescu – Jelena Ostapenko (cap de serie numărul 6) și Monica Niculescu – Magdalena Rybarikova (cap de serie numărul 14).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version