Simona Halep s-a calificat, duminică seara, în optimile de finală ale turneului feminin de tenis Miami Open, competiție dotată cu premii în valoare de 7,7 milioane de dolari.

Simona a reușit să obțină această calificare grație unei victorii spectaculoase, 6-3, 6-0, cu Anett Kontaveit (Estonia), jucătoare care venise din calificări, dar care în turul II trecuse de rusoaica Ekaterina Makarova, a 32-a favorită a competiției.

Simona s-a încălzit mai greu, dar de la 4-3 în primul set a preluat frâiele disputei și nu i-a mai lăsat adversarei nicio șansă, reușind să-și adjudece opt game-uri la rând.

A fost una dintre cele mai rapide victorii de la actuala ediție a Miami Open, balanța înclinându-se în favoarea româncei după doar 56 de minute de joc.

Simona și-a asigurat 77.265 de dolari și 120 de puncte WTA, însă mai are nevoie de o victorie măcar pentru a-și egala performanța de anul trecut, când a fost învinsă în faza sferturilor de finală de elvețianca Timea Bacsinszky.

În optimi, Simona va avea o misiune grea cu australianca Samantha Stosur, a 14-a favorită a competiției, deși Stosur a bătut-o grea pe chinezoaica Shuai Peng, în 16-imi, scor 4-6, 6-3, 7-5.

Simona Halep și Samantha Stosur s-au mai întâlnit de opt ori până acum, ambele sportive obținând câte patru victorii. Halep a câștigat patru din ultimele cinci meciuri directe, însă Stosur s-a impus în ultima confruntare, 7-6, 6-3, la Roland Garros, anul trecut, tot în optimi.

Din păcate, Simona Halep a rămas singura reprezentantă a României în competiția de simplu feminin. Patricia Maria Țig a pierdut de o manieră categorică, 3-6, 0-6, confruntarea cu americanca Venus Williams, la capătul unei partide în care diferența mare de experiență a făcut departajarea în favoarea lui Venus.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version