Naționala de tenis feminin a României joacă în weekend la Cluj, împotriva Elveției, în barajul de rămânere-promovare în Grupa Mondială, respectiv pentru accederea între cele mai bune opt echipe din lume.

Delegatia Romaniei pentru meciul cu Elvetia

 

Deși a fost cotată cu șansa a doua la tragerea la sorți, România este favorită pe foaie, în condițiile în care beneficiază de avantajul terenului propriu, dar și de cea mai bună formulă pe care o putem prezenta în acest moment.

De altfel, acest lucru a fost scos în evidență și de Sorana Cîrstea, la dineul oficial de joi seara, ea susținând că nu știe ca vreo altă țară să aibă patru jucătoare între primele 40 de jucătoare ale lumii.

Vineri, la Cluj a avut loc tragerea la sorți, iar prima jucătoare din România care va intra în focuri va fi chiar Simona Halep, liderul mondial din ierarhia WTA.

Simona joacă sâmbătă împotriva Viktorijei Golubic, urmând ca imediat după aceea să avem confruntarea dintre Irina Begu și Timea Bacsinszky.

Duminică se joacă meciurile Halep – Bacsinszky și Begu – Golubic, dar și partida de dublu, dacă va fi nevoie de departajare.

Pentru dublu, deocamdată, România a pregătit echipa Irina Begu – Simona Halep, urmând ca Elveția să răspundă cu Jil Teichmann și veterana Patty Schnyder.

Pentru a scoate în evidență faptul că România este mare favorită vă spunem că Simona Halep are 3-1 la victorii în meciuri directe cu Timea Bacsinszky, iar Irina Begu are 2-0 cu Viktorija Golubic și 2-1 cu Timea Bacsinszky, jucătoare în fața căreia a pierdut doar în primul lor meci direct, tocmai în 2010.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version