Simona Halep, liderul mondial în tenisul feminin, a debutat cu dreptul în noul sezon.

sursa foto prosport.ro

Ea va evolua sâmbătă atât în finala de simplu, cât şi în finala de dublu a turneului feminin de tenis de la Shenzhen (China), competiţie dotată cu premii în valoare de 750.000 de dolari.

Culmea este că, în ambele meciuri, în faţa ei va sta Katerina Siniakova, sportivă considerată “minunea” Cehiei şi o mare speranţă a tenisului mondial feminin.

La doar 21 de ani, Siniakova este deja pe locul 47 mondial în ierarhia WTA de simplu şi a avut o ascensiunea semnificativă şi la dublu, unde în acest moment ocupă deja locul 13.

Cehoaica impresionează cu viteza de deplasare pe teren, dar şi graţie execuţiilor elegante în special când vine vorba de servici-vole şi backhand executat cu ambele mâini.

La simplu, Simona a avut o misiune relativ uşoară, învingând-o, cu 6-1, 6-4, pe Irina Begu, a patra favorită a competiţiei. În schimb, Siniakova a strălucit în disputa cu o jucătoare pe care o consideră idol.

Cehoaica a învins-o, cu 6-2, 3-6, 6-3, pe rusoaica Maria Şarapova la capătul unei dispute care şi-a asigurat candidatura la titlul de cel mai frumos meci al anului.

Siniakova şi Halep s-au înfruntat o singură dată până acum, în meciuri de simplu, cehoaica bătând-o pe Simona anul trecut, chiar la Shenzhen, în turul doi, scor 6-3, 4-6, 7-5.

Deşi bătută în semifinale, Irina Begu nu a pus la suflet şi a ajutat-o pe Simona Halep să ajungă în finala turneului de dublu. Cele două le-au învins, cu 6-2, 6-7, 10-6, pe rusoaica Anna Blinkova şi nemţoaica Nicola Geuer.

Siniakova face echipa cu Barbora Krejcikova (22 de ani), o altă sportivă în care cehii îşi pun mari speranţe, deşi este abia pe locul 54 mondial la dublu şi pe locul 127 la simplu.

Cotate cu prima şansă la câştigarea turneului de dublu, Siniakova şi Krejcikova au trecut în semifinale de Lesley Kerkhove, din Olanda, şi Lidziya Marozava, din Belarus, scor 7-5, 3-6, 10-4.

Confruntările de sâmbătă vor fi transmise în direct de Digi Sport 1. Finala de simplu începe de la 08.00 (ora României), iar cea de dublu la maxim 30 de minute după încheierea finalei de simplu.

Disputele se anunţă a fi extrem de deschis, la nivel de rezultat. Cert este, până acum, că Simona Halep şi Katerina Siniakova şi-au adjudecat deja câte cel puţin 100.000 de dolari fiecare, graţie parcursului de la Shenzhen, urmând ca potul maxim al campioanei să ajungă până la cel mult 177.000 de dolari.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version