Simona Halep, liderul mondial din tenisul feminin, a părăsit actuala ediție a Australian Open încă din faza optimilor de finală.

După ce a dezmembrat-o în 16-imi pe Venus Williams, Simona nu a reușit să repete isprava și cu Serena Williams, în optimi, fiind astfel nevoită să părăsească turneul.

A fost 6-1, 4-6, 6-4 pentru Serena, la capătul unui meci care a durat 108 minute și în care forța superioară a americancei a făcut din nou diferența.

Simona a intrat prost în meci, iar Serena a controlat clar primul set, în special grație serviciului deosebit de puternic.

Americanca a slăbit ritmul în actul al doilea, iar Simona a trecut rapid în control, reușind să egaleze situația de pe tabelă.

Profitând de avantajul moral al setului câștigat, românca a început bine actul al treilea. Însă momentul decisiv al meciului s-a produs în game-ul al șaselea din setul al treilea.

La 3-2 pentru ea, Simona a avut trei mingi de break însă nu a reușit să le fructifice. Serena a făcut 3-3 și a controlat finalul partidei, asigurându-și victoria.

Din păcate, eșecul înregistrat în fața Serenei înseamnă că Simona va pierde locul 1 mondial. Naomi Osaka și Petra Kvitova stau la pândă și mai au nevoie doar de câte o victorie pentru a o depăși pe Simona.

Elina Svitolina și Petra Kvitova au și ele șanse mari să o depășească pe Simona.

Programul complet al sferturilor de finală arată astfel: Naomi Osaka – Elina Svitolina, Petra Kvitova – Ashleigh Barty, Serena Williams – Karolina Plișkova, Anastasia Pavliucenkova – Danielle Collins.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version