Simona Halep s-a oprit în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, ratând ocazia de a deveni noul lider mondial. 

Sportiva noastră a pierdut în trei seturi confruntarea cu englezoaica Johanna Konta, 7-6, 6-7, 4-6, la capătul unei dispute infernale care a durat două ore și 40 de minute.

Simona a impus ritmul în primul set al disputei, pe care și l-a adjudecat după o dispută feroce în care sportiva noastră a fost mai precisă în lovituri.

Actul al doilea s-a jucat după un scenariu asemănător. Totuși, britanica a început să dea drumul mai bine la braț, în special pe serviciu, și a împins actul din nou în tiebreak.

Simona a servit de două ori la 5-4 în tiebreak, însă nu a reușit să valorifice momentul favorabil. Konta a făcut diferența cu lovituri fulgerătoare și a egalat situația la seturi.

Startul setului decisiv a contat enorm. Konta și-a adjudecat serviciul după un game de 11 minute, apoi a făcut breakul necesar pentru a se distanța pe tabelă și a preferat să joace finalul de set la siguranță, valorificându-și din plin serviciul excelent.

Britanica s-a impus, 6-7, 7-6, 6-4, pentru a-și asigura calificarea în semifinale și un rendez-vous de zile mari cu americanca Venus Williams.

Simona Halep rămâne cu satisfacția că și-a îmbunătățit rezultatul obținut anul trecut la Wimbledon și că a fost implicată în cel mai frumos meci de la ediția din acest an, dar ratează din nou posibilitatea de a deveni lider mondial și, de ce nu, de a-și trece în cont un Grand Slam.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version