Simona Halep, liderul mondial din tenisul feminin, s-a calificat, joi, în finala turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Slam de tenis al anului.

Sportiva noastră a obținut o victorie uriașă, 6-1, 6-4, cu Garbine Muguruza, din Spania, a treia favorită a competiției și contracandidata Simonei la locul 1 mondial.

Deși a avut mai mult de tras în sferturi și mai puțin timp la dispoziție pentru a se recupera, Simona a reușit un meci perfect, din punct de vedere tactic, împotriva ibericei și și-a adjudecat victoria în 94 de minute, la capătul unei partide pe care a dominat-o aproape în totalitate.

Spre deosebire de meciul cu Kerber, din sferturi, când a vrut să fie agresivă și a greșit enorm, Simona a făcut în semifinale ce știe mai bine. A alergat, a stat la cutie și a forțat greșelile adversarei.

Iar Muguruza a fost precum precum Moș Crăciun. A scăpat numeroase lovituri în afara terenului, mai ales în prima parte a meciului, când i-a permis Simonei să se distanțeze la 5-0. 

Finalul primului set a fost o simplă formalitate, chiar dacă Simona și-a pierdut serviciul în game-ul șase și a oferit senzația că iberica poate reveni în meci.

Actul al doilea a fost mult mai echilibrat, chiar cu un mic plus, în prima parte, pentru Muguruza. Iberica a devenit mult mai agresivă și a început să-și valorifice loviturile aspre.

Muguruza a avut 4-2 în setul al doilea, dar Simona a demonstrat că s-a maturizat pe deplin. Și-a păstrat calmul și a revenit în joc. S-a apărat cu dârzenie, a reușit câteva unghiuri de mare efect și a câștigat următoarele patru game-uri la rând.

S-a terminat 6-1, 6-4 pentru Simona, care obține doar a doua victorie din cele șase meciuri directe cu Muguruza. Însă joi totul s-a aflat sub influența cifrei doi.

Pentru că românca a reușit să pună capăt disputei în doar două seturi și a obținut a doua calificare consecutivă într-o finală de Grand Slam și a doua calificare consecutivă în finala de la Roland Garros.

Dacă anul trecut a cedat împotriva Jelenei Ostapenko, anul acesta Simona va avea în față, sâmbătă, o americancă, indiferent că vorbim de Madison Keys sau Sloane Stephens.

Măcar teoretic, românca este favorită și va trebui să gestioneze presiunea acestui aspect. Chiar dacă Madison Keys a fost finalistă la US Open, anul trecut, iar Sloane Stephens chiar a câștigat turneul respectiv, cele două jucătoare se află undeva la marginea topului 10 WTA.

În plus, Simona a avut mai mereu ac de jocul lor. Are 5-2 la victorii în meciuri directe cu Sloane Stephens, în fața căreia n-a mai pierdut de la Australian Open, din 2013, și 6-1 cu Madison Keys, în fața căreia n-a mai pierdut de la primul meci direct, de la Sydney, din 2014.

De reținut și că victoria de joi îi asigură Simonei menținerea pe primul loc în clasamentul WTA după Roland Garros, dar și cel puțin 1.300 de puncte WTA și un cec în valoare de 1.120.000 de euro.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version