Simona Halep s-a calificat, marți seara în optimile de finală ale turneului feminin de tenis de la Cincinnati (SUA), competiție dotată cu premii în valoare de peste 2,8 milioane de dolari.

Halep, cotată cu șansa a doua la câștigarea turneului, a trecut fără probleme, în 16-imi, de americanca Taylor Townsend, sportivă pe care a învins-o cu 6-4, 6-1, la capătul unei dispute care a durat 67 de minute.

Simona a intrat greu în meci, părând că încă este afectată moral de eșecul usturător de săptămâna trecută. Însă, pe parcurs, sportiva noastră a început să-și dea foarte bine drumul la braț și a început să pună tot mai multă presiune pe adversară, setul al doilea disputându-se, practic, într-un singur sens.

Simona și-a asigurat 29.100 de dolari și 105 puncte de WTA, dar mai are de tras pentru a-și proteja cele 350 de puncte WTA cucerite anul trecut, când a ajuns până în semifinale.

Românca va da piept, în optimi, cu învingătoarea dintre letona Anastasija Sevastova, cap de serie numărul 15, și italianca Roberta Vinci.

Halep are palmares favorabil cu ambele jucătoare, având 4-3 cu Anastasija Sevastova, pe care a zdrobit-o pur și simplu în ultimele trei meciuri directe, lăsându-i doar nouă game-uri, și 5-2 cu Roberta Vinci, pe care de asemenea a cam surclasat-o în ultimele meciuri directe.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version