Cotată cu prima şansă la câştigarea trofeului pus în joc, Simona Halep s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului feminin de tenis de la St. Petersburg (Rusia), turneu dotat cu premii în valoare de 776.000 de dolari.

halep

Simona a avut nevoie de 98 de minute pentru a se impune, cu 6-4, 7-6, în confruntarea cu croata Ana Konjuh, sportivă aflată pe locul 39 mondial şi care trecuse în 16-imi, cu 1-6, 6-3, 6-2, de Monica Niculescu.

Simona a controlat meciul în mare măsură, dar a ratat nu mai puţin de patru ocazii de a închide partida încă de dinainte de tiebreakul setului al doilea.

Graţie succesului de miercuri, Simona şi-a asigurat 100 de puncte WTA şi un cec în valoare de 20.350 de dolari. Sportiva noastră mai are nevoie de două victorii obţinute la St. Petersburg pentru a urca, începând de luni, 6 februarie, pe locul 3 mondial.

Până atunci, Simona trebuie să treacă în sferturi de învingătoarea dintre rusoaicele Natalia Vikhlyanţeva, wild-card, şi Daria Kasatkina, a opta favorită a turneului.

Halep este avantajată de palmaresul direct cu cele două rusoaice. A bătut-o pe Vikhlyanţeva la Shenzhen, în 2015, 6-2, 6-2, şi pe Kasatkina anul trecut, la Miami, 6-3, 7-5.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version