Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

TENIS: Simona Halep s-a calificat în turul III la Australian Open

Simona Halep, liderul mondial din tenisul feminin, a obținut, joi, calificarea în turul III la Australian Open.

Românca a trecut cu mari emoții de americanca Sofia Kenin, 20 de ani, locul 37 mondial. A fost 6-3, 6-7, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 34 de minute și pe care Simona l-a controlat în special în prima parte.

Plusul de experiență a ajutat-o pe româncă să-și valorifice mingiile jucate pe propriul serviciu și să comită mai puține erori neforțate decât jucătoarea din SUA.

De partea cealaltă, Sofia Kenin și-a arătat vârsta. Americanca a avut o ambiție ieșită din comun, ce i-a permis câteva lovituri uimitoare, dar lipsa de experiență a făcut-o să nu știe cum să gestioneze momentele dificile din finalul partidei.

 

Este al doilea meci la rând în care Simona se impune cu emoții, dar aceste partide, când revine după ce trece prin momente dificile, îi pot da multă încredere pe viitor.

Simona a avut 6-3 și 3-0, dar a slăbit ritmul, oarecum inexplicabil, și i-a permis adversarei să reintre în meci și să egaleze la seturi.

Mai mult, americanca s-a distanțat la 4-2 în decisiv, moment din care Simona a revenit în prim plan și ne-a arătat de ce este lider mondial, câștigând cu autoritate patru game-uri la rând.

Din păcate, sportiva noastră nu are prea mult timp de respiro pentru că în faza 16-imilor de finală o așteaptă un duel infernal cu americanca Venus Williams, locul 36 mondial.

Venus a jucat și ea trei seturi joi, în turul al doilea, dar a stat cu 15 minute mai puțin pe teren, impunându-se, cu 6-3, 4-6, 6-0 împotriva franțuzoaicei Alize Cornet.

Simona și Venus Williams s-au întâlnit de cinci ori până acum, iar americanca are un mic avantaj, 3-2 la victorii în meciuri directe. Totuși, Simona a câștigat clar ultimele două meciuri directe, 6-2, 6-1 la Roma, în 2015, și 6-2, 6-2 la Montreal, anul trecut.

Halep este singura reprezentantă a României rămasă pe tablourile principale de simplu. Marius Copil a fost eliminat joi, în turul II, de belgianul David Goffin.

Goffin, locul 22 mondial, a revenit de la 0-1 la seturi și s-a impus, cu 5-7, 7-5, 6-2, 6-4, în ciuda celor 20 de ași reușiți de român.

33 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv