După victoria senzațională obținută de Irina Begu împotriva Jelenei Ostapenko, locul 5 mondial, alte două sportive din România, Simona Halep și Sorana Cîrstea, s-au calificat în turul al doilea al turneului feminin de tenis de la Madrid (Spania), competiție dotată cu premii în valoare de aproape 6,7 milioane de euro.

Intrată în competiție din postura de lider mondial și deținătoare a trofeului, Simona Halep a trecut ca un taifun de rusoaica Ekaterina Makarova, locul 32 mondial.

A fost 6-1, 6-0, la capătul unui meci care a durat 52 de minute și în care Simona nu i-a lăsat practic nicio șansă adversarei sale.

Simona și-a asigurat un cec în valoare de 36.775 de euro și 65 de puncte WTA, dar greul abia începe în condițiile în care sportiva noastră are de apărat la Mutua Madrid Open nu mai puțin de 1.000 de puncte.

În faza 16-imilor de finală, Simona dă piept cu învingătoarea dintre belgianca Alison Van Uytvanck și compatrioata acesteia, Elise Mertens.

În principiu, Simona ar trebui să nu aibă probleme, chiar dacă liderul mondial și-a complicat viața în repetate rânduri împotriva adversarelor care practică un tenis mai în forță.

Sorana Cîrstea, locul 35 mondial, s-a calificat și ea în 16-imile de finală ale turneului de la Madrid. Românca a trecut greu, scor 6-4, 2-6, 6-4, de Katerina Siniakova, din Cehia, locul 51 mondial.

Sorana și-a asigurat și ea un cec în valoare de 36.775 de euro și 65 de puncte WTA, iar în turul al doilea va da piept cu rusoaica Daria Kasatkina, a 14-a favorită a competiției.

Kasatkina a trecut greu de Qiang Wang, din China, scor 7-5, 7-6. Sorana și Daria nu s-au mai întâlnit până acum.

Însă până la meciurile din turul al doilea al turneului feminin, duminică mai avem Marius Copil versus Jaume Munar, în ultimul tur al calificărilor de la masculin, și super-meciul dintre Mihaela Buzărnescu și Maria Șarapova.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version