Sâmbătă s-au disputat primele meciuri de pe tabloul principal al turneului feminin de tenis de la Beijing (China), competiţie dotată cu premii în valoare de peste 7 milioane de dolari.

Sursa foto: Facebook Simona Halep

Simona Halep şi Sorana Cîrstea, două dintre cele trei românce prezente pe tabloul principal, au fost printre primele sportive care au intrat în competiţie şi ambele au trecut cu bine de primul tur.

Halep a avut ceva emoţii cu americanca Alison Riske, locul 51 monial. Până la urmă, Simona a avut nevoie de două ore şi 14 minute pentru a se impune în trei seturi, scor 6-3, 3-6, 6-2.

Sorana Cîrstea a câştigat în două seturi, 7-6, 6-1, duelul cu Mona Barthel, având nevoie de 84 de minute pentru a pune capăt disputei cu nemţoaica de pe locul 49 mondial.

Monica Niculescu, a treia româncă aflată pe tabloul principal, are meci greu în primul tur cu britanica Johanna Konta, cap de serie numărul 6.

Dacă totuşi trece de Konta, Monica ar putea da piept cu învingătoarea dintre americanca Shelby Rogers şi chinezoaica Shuai Peng.

Simona Halep şi Sorana Cîrstea şi-au asigurat deja câte 34.744 de dolari şi 65 de puncte WTA. Pentru Simona urmează un duel cu învingătoarea dintre Magdalena Ribarikova şi Eugenie Bouchard, în timp ce Sorana are mari şanse să dea piept cu americana Sloane Stephens, favorita 15 a competiţiei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version