Aventura sportivelor noastre la turneul feminin de tenis de la Wuhan (China) s-a încheiat prematur.

După ce Monica Niculescu a fost surclasată de olandeza Kiki Bertens, scor 6-2, 6-1, Simona Halep şi Sorana Cîrstea au fost învinse şi ele de o manieră categorică.

Marţi, într-unul din primele meciuri din turul II, Sorana Cîrstea a rezistat doar 58 de minute în faţa chinezoaicei Qiang Wang, locul 55 mondial.

Wang s-a impus cu un dublu 6-3, la capătul unui meci în care Sorana a reuşit rareori să se ridice la nivelul aşteptărilor.

Considerată cap de serie numărul 2, Simona Halep a cedat cu un neverosimil 2-6, 1-6, în disputa cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 31 de mondial.

Deşi a luat doar trei game-uri, Simona a stat mai mult decât Sorana pe teren, rezistând 74 de minute. Sportiva noastră a început bine meciul, cu un break, dar minunea a durat doar câteva minute.

Sorana şi Simona rămân cu câte 14.265 de dolari şi 60 de puncte WTA, dar au avut puterea să recunoască faptul că jocul lor nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor în special din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Dacă fetele au avut o săptămână de coşmar, Marius Copil ţine steagul sus. A trecut cu 6-4, 3-6, 6-3 de tunisianul Malek Jaziri şi s-a calificat în optimile de finală de la Shenzhen Open (China).

Copil şi-a asigurat 11.390 de dolari şi 20 de puncte ATP şi va da piept cu elveţianul Henri Laaksonen, cel care l-a spulberat, cu 6-3, 6-0, pe portughezul Joao Souza, cap de serie numărul 7.

Copil şi Laaksonen nu s-au mai întâlnit până acum, iar românul este favorit graţie plusului de 24 de locuri din ierarhia ATP.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version