Din păcate, ca în multe alte cazuri, România trăieşte în fazele superioare ale unui Grand Slam de tenis doar prin Simona Halep.

Constănţeanca este singura sportivă de la noi din ţară care rămâne în luptă la Roland Garros, după încheierea meciurilor din turul al doilea.

Simona şi Sorana Cîrstea au intrat, joi, aproximativ de la aceeaşi oră în focuri, dar doar una dintre ele a reuşit să izbăvească. Halep a avut nevoie de 84 de minute pentru a se impune fără probleme împotriva nemţoaicei Tatjana Maria, scor 6-4, 6-3.

Accidentată la umăr, Sorana Cîrstea a ţinut-o mult timp în joc de glezne pe Carla Suarez Navarro din Spania, locul 23 mondial. În cele din urmă, plusul de experienţă şi loviturile năucitoare de rever au făcut diferenţa, iberica impunându-se, scor 7-5, 6-4.

Sorana rămâne cu 70 de puncte WTA şi 70.000 de euro. Prin calificarea în 16-imi, Simona şi-a asigurat 130 de puncte WTA şi 118.000 de euro.

Însă pentru Halep turneul abia de acum începe. Pentru că următoarea adversară este nimeni alta decât rusoaica Daria Kasatkina, cap de serie numărul 26. 

Cele două s-au întâlnit o singură dată până acum, anul trecut, la Miami, iar Simona s-a impus greu, 6-3, 7-5, profitând şi de faptul că rusoaica avea 19 ani şi era, practic, la început de drum.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version