Echipa de Fed Cup a României rămâne fără cea mai bună jucătoare cu mai puțin de o săptămână înainte de meciul cu Canada din primul tur al Grupei Mondiale II.

Cele două naționale se vor înfrunta în weekendul 10-11 februarie la Cluj, învingătoarea urmând să meargă la barajul pentru promovarea în Grupa I Mondială.

România pornește drept favorită în condițiile în care avem avantajul terenului propriu, dar și avantajul meciurilor directe, echipa noastră trecând de Canada cu 3-0 în 1983, în Elveția, și cu 3-2 în 2015, la Montreal.

Inițial, Florin Segărceanu, căpitanul echipei noastre, le-a selecționat pe Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Raluca Olaru. 

Totuși, luni, Simona Halep a anunțat că va spune “pas” acestui meci în condițiile în care nu s-a refăcut complet de pe urma efortului depus la Melbourne.

Halep s-a retras din echipa României pentru a nu risca o accidentare mai gravă, dar și pentru că valoarea relativ modestă a adversarelor ne permite să improvizăm.

Astfel, în locul Simonei a fost chemată Mihaela Buzărnescu, revelația anului trecut.

Canada vine la Cluj fără cea mai cunoscută jucătoare a ei, Eugenie Bouchard, și cu o echipă care arată, mai degrabă, a selecționată internațională în condițiile în care le avem pe Carol Zhao (22 de ani, locul 143 mondial, jucătoare născută în China), Bianca Andreescu (17 ani, locul 182 mondial, jucătoare cu origini române), Katherine Sebov (19 ani, locul 277 mondial, jucătoare de origine ucraineană) și Gabriela Dabrowski (25 de ani, locul 321 mondial, jucătoare de origine poloneză). 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version