Simona Halep, liderul mondial, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului feminin de tenis de la Shenzhen (China), competiţie dotată cu premii în valoare de 750.000 de dolari.

Simona a avut nevoie de 99 de minute şi trei seturi pentru a se impune, scor 3-6, 6-1, 6-2, în confruntarea cu Ying Ying Duan, din China, locul 91 mondial.

Deşi a intrat mai greu în meci şi a cedat primul set, Simona a reuşit să-şi ridice rapid nivelul jocului şi a demonstrat cu vârf şi îndesat, în seturile 2 şi 3, de ce este lider mondial.

De altfel, trebuie remarcat faptul că sportiva noastră şi-a stăpânit nervii şi nu a făcut o tragedie din pierderea primului set, cum se întâmpla în alte meciuri.

Ba chiar prelungirea meciului i-a priit, Simona având ocazia să verifice câteva lovituri cu care speră să dea lovitura la Melbourne şi să câştige Australian Open.

Până acum, aventura de la Shenzhen i-a adus 13.121 de dolari şi 60 de puncte WTA, Simona depăşindu-şi rezultatul de anul trecut, când s-a oprit în optimile de la Shenzhen, după o înfrângere în trei seturi cu Katerina Siniakova, din Cehia.

În sferturi, Simona va înfrunta o jucătoare în mare formă. Deşi are abia 19 ani şi ocupă doar locul 73 mondial, Aryna Sabalenka, din Belarus, le-a surclasat pe Monica Niculescu, 6-4, 6-4, şi Danka Kovinic, 6-1, 6-0.

Simona Halep şi Aryna Sabalenka nu s-au mai întâlnit până acum. Vă reamintim că Irina Begu va evolua şi ea în sferturi, împotriva unguroaicei Timea Baboş, cap de serie numărul 8, iar Ana Bogdan joacă de la această oră împotriva cehoaicei Kristina Plişkova pentru a ajungea şi ea în ante-penultimul act al competiţiei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version