Cotată cu şansa a treia la câştigarea turneului feminin de tenis de la Madrid, Simona Halep a debutat cu dreptul la competiţia din capitala Spaniei.

Sportiva noastră, care este deţinătoarea trofeului, a surclasat-o în primul tur pe Kristyna Plişkova (Cehia), de care a trecut în 58 de minute, scor 6-1, 6-2.

Halep a profitat la maxim de oboseala acumulată de Plişkova, tenismenă ajunsă în Spania după o săptămână complicată în care a jucat finala de la Praga.

Simona a apăsat constant pe acceleraţie şi putea rezolva mai rapid meciul, dar a avut nevoie de patru mingi de break pentru a pune capăt disputei.

Pentru Simona urmează meci cu italianca Roberta Vinci, sportivă care a trecut în primul tur de rusoaica Daria Kasatkina, scor 6-1, 1-6, 6-1.

Halep şi Vinci s-au mai întâlnit de şase ori până acum, românca adjudecându-şi patru dintre partide. Simona a câştigat clar ultimele trei meciuri directe, lăsându-i adversarei, în total, doar 11 game-uri. Vinci nu a mai bătut-o pe româncă din 2013, de la Paris, scor 6-0, 6-3.

Din păcate, Monica Niculescu a părăsit turneul de la Madrid încă din primul turneu, după ce a pierdut unul dintre cele mai frumoase meciuri de tenis din ultimii ani.

Monica a pierdut, scor 5-7, 7-6, 4-6, confruntarea cu daneza Caroline Wozniacki, la capătul unei dispute care a durat trei ore şi 28 de minute şi în care sportiva noastră a alternat loviturile senzaţionale cu greşeli copilăreşti.

Duminică seara, într-unul dintre ultimele meciuri din primul tur, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version